Sådan kommer du på vandet med en SUP

 Sådan kommer du på vandet med en SUP

SUP er en forkortelse for Stand Up Paddle Boarding, og det er en sport, der er blevet mere og mere populær de seneste år. Det er en sport, hvor man står på et surfbræt og roer med en paddle, og det er en fantastisk måde at komme ud at nyde naturen og få motion på. Hvis du er ny indenfor SUP, så kan det være en jungle at finde rundt i de mange forskellige boards og paddles. Men her får du et par tips, så du kan komme godt fra start.

Find det rette board

Det første du skal gøre, er at finde det SUP board, der passer til dig. SUP boards findes i mange forskellige størrelser, former og farver, så det er vigtigt, at du finder det board, der passer til dig. Hvis du er helt ny, kan det være en god idé at leje et board først, så du kan finde ud af, om SUP er noget for dig. Når du skal finde det board, der passer til dig, er det en god idé at tænke over, hvor og hvordan du gerne vil bruge dit board. Skal du bruge det på fladt vand eller på kryds og tværs? Skal det være et stort board eller et lille board?

Lær at styre dit board

Når du har fundet det board og den paddle, der passer til dig, så er det tid til at lære at styre dit board. Det er ikke så svært som det lyder, men det er en god idé at lære de grundlæggende teknikker, inden du tager ud på vandet. En af de mest basale teknikker, du skal lære, er at komme op på dit board. Det kræver lidt øvelse, men når du først har lært det, så er det let. Når du har lært de grundlæggende teknikker, så er det tid til at tage ud på vandet og nyde din SUP.

Kom godt fra start

Når du først er ude at stå på dit board, så kan det være svært at finde balancen i starten. Du skal gøre dig umage med at holde ryggen lige og holde dit blik rettet fremad. Det er også en god idé at lære at bruge dine hofter til at justere din balance på dit board. Det er hofterne, der er med til at holde dig på dit board, så du skal lære at bruge dem. Når du har lært de grundlæggende teknikker, så er det tid til at tage ud på vandet og nyde din SUP.

Relaterede